Se incarca ...

Din pasiune pentru masini, am colectionat vehicule fabricate incepand cu anii 1899. Am acum bucuria de a impartasi aceasta pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evolutiei auto se regaseste in aceasta colectie”, a declarat domnul Ion Tiriac la evenimentul de lansare din 2013.

Ion Tiriac - campion al tenisului si unul dintre cei mai importanti promotori ai sportului romanesc atat in tara, cat si peste hotare, a absolvit Institutul de Cultura Fizica din Bucuresti (in prezent Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport) cu titlul de profesor de educatie fizica si sport, specializarea in tenis si baschet.

Intre 1958-1964, s-a remarcat ca jucator de hochei profesionist in cadrul clubului Stiinta Bucuresti, participand cu echipa nationala la Campionatele Mondiale de Hochei pe Gheata si reprezentand Romania la Olimpiada de Iarna de la Innsbruck din 1964.

In paralel, intre 1957 si 1972 activeaza ca jucator de tenis la Steagul Rosu Brasov si Dinamo Bucuresti, castigand peste 40 de titluri, printre care si Roland Garros la dublu impreuna cu Ilie Nastase. A participat la mai mult de 150 de meciuri de Cupa Davis pentru Romania, incluzand si cele 3 finale impotriva Statelor Unite. Ca urmare a performantelor sportive, Ion Tiriac a primit titlul de «Maestru Emerit al Sportului».

Galeria Tiriac Collection a fost inaugurata in luna noiembrie 2013 si in prezent ocupa o suprafata de aproximativ 4.300 mp, aflandu-se vizavi de aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Vizitatorii regasesc aici modelele celor mai importanti producatori auto precum Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Jaguar, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson si Indian Scout.

Galeria este singura colectie actuala din lume care detine toate cele 7 modele Rolls Royce Phantom ale seriei I-VII, inclusiv 2 unitati din seria a IV-a, cea mai exclusivista generatie Rolls Royce construita vreodata. Doar 18 astfel de vehicule au fost produse intre 1950 si 1956 si au fost destinate, initial, familiilor regale si sefilor de stat.

Cel mai vechi exponat al colectiei este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat in 1899, unul dintre cele doar sapte exemplare care mai exista in prezent.

Toate exponatele galeriei Tiriac Collection sunt functionale, acestea fiind intretinute de o echipa dedicata de mecanici, multe dintre exponatele galeriei fiind restaurate complet in atelierul propriu.

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00