Se incarca ...
Istorie

Modelul Chevrolet Seria AA Capitol, lansat in 1927, a fost masina care a ajutat Chevy sa detroneze pentru prima data Ford din clasamentul vanzarilor din SUA. Considerat de multi la acea vreme cel mai frumos Chevrolet din toate timpurile, modelul Capitol oferea o noua carcasa a radiatorului, aripi suspendate si faruri conice. Motoarele erau prevazute acum cu filtre de aer si de ulei.

  • Chevrolet AA
  • Chevrolet AA
Descriere

Modelul Chevrolet Seria AA Capitol, lansat in 1927, a fost masina care a ajutat Chevy sa detroneze pentru prima data Ford din clasamentul vanzarilor din SUA.

Seria AA Capitol a fost o masina reusita, dar adevaratul motiv pentru care Chevy a depasit Ford pentru prima oara in istorie a fost inchiderea liniilor de productie ale celor de la Ford odata cu trecerea de la Model T la noul Model A. In acelasi timp, Chevy a retras modelul Superior si l-a inlocuit cu linia Capitol. Considerat de multi la acea vreme cel mai frumos Chevrolet din toate timpurile, modelul Capitol oferea o noua carcasa a radiatorului, aripi suspendate si faruri conice. Motoarele erau prevazute acum cu filtre de aer si de ulei.

Seria AA Capitol era disponibila pe piata in nu mai putin de opt tipuri de caroserii: sedan, sedan cu doua usi, coupe, roadster, cabriolet sport, versiunea Imperial Landau cu patru usi, Landau sedan si touring.

Motorul de 2.687 cc era foarte modern pentru acea vreme, cu supape actionate de sus, si producea 26 CP la 2000 rpm, oferind o viteza maxima de aproximativ 80 km/h.

Sasiul era prevazut cu frana de serviciu si cu frana de urgenta numai pe rotile din spate, ambele functionand cu acelasi tambur. Interesant este ca frana de serviciu opera pe suprafata exterioara a tamburului si nu pe cea interioara.

Acest exemplar al Seriei AA Capitol este prevazut cu un element prezent in premiera in gama Chevrolet: o bancheta posterioara pliabila situata in interiorul portbagajului care putea acomoda suplimentar doi pasageri.

Modelul Chevrolet 1927 Seria AA Capitol a fost folosit in filmul Oscar (1991), cu Sylvester Stallone si Kirk Douglas in rolurile principale.

Aceasta masina are 11,000 mile (aproximativ 17.700 de kilometri) la bord.

Serie de sasiu: 2AA27269

Nr. motor: 4 cilindri in linie

Cilindree: 2.687 cc

Putere: 26 CP

Transmisie: Manuala, 3 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00