Se incarca ...
Istorie

In ciuda concurentei puternice si vanzarilor turbulente, REO a avut o baza larga de fani, fiind acceptat faptul ca designul produselor REO era mai elegant decat al oricarei alte marci auto din acea vreme. Modelul Flying Cloud a fost lansat in 1927 si a purtat un nume care denota explicit ideea de viteza si gratie, stimuland imaginatia multor iubitori ai masinilor.

  • Reo Flying Cloud
  • Reo Flying Cloud
Descriere

Ransom E. Olds a fondat Olds Motor Vehicle Company in 1897 in Lansing, Michigan. Compania a fost achizitionata ulterior de Sam Smith, care a relocat-o in Detroit. In calitate de vicepresedinte, Olds a dezvoltat vehicule cu aburi, electrice si alimentate cu gaz, Olds fiind singura companie care a dezvoltat, construit si comercializat modele care foloseau toate cele trei tipuri de propulsie.

Ransom a parasit in 1904 Olds Motor Vehicle Company si a creat REO Motor Company, denumita dupa initialele numelor sale. In 1907, REO era unul dintre cei mai bogati constructori auto din lume, dar succesul a fost de scurta durata in contextul in care Ford si General Motors au inceput sa castige teren cu autoturisme si camionete mai putin costisitoare si cu timp de livrare redus.

Olds se concentra pe durabilitate si viteza, caracteristici de baza care au reprezentat si coloana vertebrala a modelelor REO Company. In ciuda concurentei puternice si vanzarilor turbulente, REO a avut o baza larga de fani, fiind acceptat faptul ca designul produselor REO era mai elegant decat al oricarei alte marci auto din acea vreme.

Modelul Flying Cloud a fost lansat in 1927 si a purtat un nume care denota explicit ideea de viteza si gratie, stimuland imaginatia multor iubitori ai masinilor. Modelul beneficia de un motor de 4.392 cc cu 6 cilindri in linie care dezvolta 27 CP. In momentul lansarii, se vindea la un pret de 1.700 de dolari si a fost comercializat pana in 1936.

Masina expusa este remarcabila din mai multe puncte de vedere, fiind mentinuta intr-o stare excelenta de-a lungul anilor. Modelul Reo emana o stridenta rar intalnita in acea perioada prin nuanta exterioara rosie asortata cu interiorul rubiniu.

Acest exemplar are un rulaj de 59.878 de mile (aproximativ 96.400 de kilometri).

Serie de sasiu: C10226

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 4.392 cc

Putere: 27 CP

Transmisie: Automata, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00