Se incarca ...

Alfa Romeo Montreal Coupe 1977

Istorie

Inspirata de un concept creat de Bertone, dezvoltat de Marcello Gandini si prezentat la Montreal Expo in 1967, modelul Alfa Romeo Montreal a fost un coupe cu doua locuri care a debutat la Salonul Auto de la Geneva in 1970. Foarte putine masini de sosea se pot lauda cu un motor cu ADN in cursele de anduranta si deopotriva in Formula 1, insa Alfa Romeo Montreal este una din acestea. Pe durata celor sapte ani in care modelul s-a aflat pe linia de productie, au fost fabricate 3925 de unitati. In ciuda numelui, niciuna din acestea nu a fost vanduta in Montreal.

  • Alfa Romeo Montreal Coupe
  • Alfa Romeo Montreal Coupe
Descriere

Inspirata de un concept creat de Bertone, dezvoltat de Marcello Gandini si prezentat la Montreal Expo in 1967, modelul Alfa Romeo Montreal a fost un coupe cu doua locuri care a debutat la Salonul Auto de la Geneva in 1970. Proiectat initial strict ca un exercitiu de design, modelul a intrat in productia de serie Alfa Romeo dupa succesul de public obtinut in timpul expozitiei de la Montreal.

Spre deosebire de prototipul cu patru cilindri expus initial, varianta de serie a lui Alfa Romeo Montreal a folosit un motor V8 care a aparut pentru prima oara intr-o masina de sosea pe Tipo 33 Stradale din 1967 si avea sa fie folosit intr-o varianta de 3.0 litri de McLaren in Formula 1.

Pe Montreal, motorul V8 avea 2.593 cmc. Acesta dezvolta 200 CP datorita aprinderii electrice si injectiei mecanice Spica. Motorul era amplasat frontal si antrena puntea spate printr-o cutie de viteze ZF cu cinci trepte. Mecanismul de rulare provenea de la modelul contemporan Giulia 1750GTV, acesta oferind suspensie frontala independenta si osie posterioara solida, plus frane pe disc pe toate rotile.

Ajutat de caroseria sa aerodinamica, cu o parte posterioara de tip fastback, Montreal atingea o viteza maxima de 220 km/h (137 mph) si s-a dovedit a fi foarte popular in ciuda pretului sau ridicat. Foarte putine masini de sosea se pot lauda cu un motor cu ADN in cursele de anduranta si deopotriva in Formula 1, insa Alfa Romeo Montreal este una din acestea.

Pe durata celor sapte ani in care modelul s-a aflat pe linia de productie, au fost fabricate 3925 de unitati. In ciuda numelui, niciuna din acestea nu a fost vanduta in Montreal.

Achizitionata initial de un client din Olanda, aceasta unitate a avut aproximativ cinci proprietari de la iesirea din fabrica. Masina a fost restaurata partial, pastrandu-se nuanta metalizata originala maro inchis.

Masina are 54.436 km la bord.

Serie de sasiu: AR1427445

Tip motor: V8

Cilindree: 2.593 cc

Putere: 200 CP

Transmisie: Manuala, 5 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00
Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis