Se incarca ...

Patru masini de epoca din galeria Tiriac Collection pot fi admirate la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in cadrul evenimentului "Muzeul si Regalitatea”

— mai 11, 2021

Evenimentul anuntat sub titlul generic "Muzeul si Regalitatea” este deschis publicului larg, iar in cadrul acestuia pasionatii auto pot admira urmatoarele autovehicule apartinand galeriei Tiriac Collection: Bentley 3½ Litre Sports Saloon (1936), Packard 14th Series Super Eight Coupe-Roadster (1936), MG TA (1939) si Willys CJ-3A (1952).


Fanii seriei James Bond vor putea admira la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si autovehiculul Bentley 3½ Litre Sports Saloon, de 110 CP. Agentul 007, interpretat de actorul Sean Connery, a condus un exemplar similar in filmul „From Russia with Love” din anul 1963. Supranumit "The Silent Sportscar", modelul Bentley 3½ Litre Sports Saloon a fost lansat in 1933, devenind un succes imediat. Ideal pentru drumuri lungi, acest automobil avea putini concurenti la acea vreme si combina traditionalul rafinament al masinilor Rolls-Royce cu performantele si manevrabilitatea unitatilor Bentley.


Al doilea model expus este Packard Super Eight din 1936, un exemplar destul de rar al seriei 14, avand o caroserie de tip Coupe-Roadster. Mai putin de 1.500 de unitati Super Eight au fost produse in 1936, acestea reprezentand un focus pentru colectionari datorita caracterului lor de "final de serie" si pentru designul fermecator al epocii.


MG T-Type a fost lansat in 1939 pentru a inlocui vechea gama P-Type. Unele exemplare erau folosite ca masini de politie, iar modelul MG TA din galeria Tiriac Collection, expus in cadrul evenimentului, a fost utilizat de Politia din Lancashire (comitat din nord-vestul Angliei).

Nu in cele din urma, modelul Willys CJ-3A a fost lansat in 1949, iar pana in 1953 au fost produse 131.843 de unitati. La acea vreme, masina facea parte din seria de exemplare destinate utilizarii civile, in diferite activitati agricole si industriale. Compania a constientizat importanta confortului soferului, chiar si in vehicule de lucru, astfel, vehiculul a fost imbunatatit prin spatiul suplimentar pentru picioare, imbinari superioare intre plafonul de panza si portierele frontale pentru a evita scurgerea apei in interior, precum si spatiu mai mare la cap. Regele Mihai I a detinut in colectia sa de automobile un vehicul militar Willys din anul 1944, de culoare verde.Galeria localizata in Otopeni, strada Calea Bucurestilor, numarul 289, este deschisa publicului in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 10:00-19:00. Tiriac Collection pune la dispozitia vizitatorilor informatii despre istoria modelelor auto expuse atat in limba romana, cat si in limba engleza.


Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00
Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis