Se incarca ...

Bentley Sports Saloon 1936

Istorie

O versiune decapotabila a modelului 3½ a avut o scurta aparitie in filmul From Russia with Love din 1963, ca masina personala a lui James Bond.

  • Bentley Sports Saloon
  • Bentley Sports Saloon
Descriere

Supranumit "The Silent Sportscar", modelul Bentley 3½ Litre a fost lansat in 1933 si marca intrarea constructorului britanic intr-o noua epoca, devenind un succes imediat.

Primul model construit sub marca Bentley la uzina Rolls-Royce din Derby, Bentley 3½ Litre continua istoria sportiva a marcii, fiind insa mai rafinat decat modelele construite pana atunci. Chiar si W.O. Bentley recunostea la vremea respectiva ca modelul 3½ era cel mai sofisticat vehicul care i-a purtat vreodata numele.

Avand la origine un proiect experimental al Rolls-Royce denumit "Peregrine", care trebuia sa beneficieze de un motor supraalimentat de 2¾ litri, Bentley 3½ Liter Sports Saloon a fost lansat in final cu un motor mai putin indraznet, dezvoltat din motorul cu sase cilindri in linie care echipa modelul Rolls-Royce 20/25.

O masina robusta, ideala pentru drumuri lungi, acest model avea putini concurenti in acel moment si combina traditionalul rafinament al masinilor Rolls-Royce cu performantele si manevrabilitatea deosebite ale modelelor Bentley. Caroseria eleganta Sports Saloon semnata de carosierul Park Ward a fost de departe cea mai populara versiune a modelului 3½ intre cele 1.177 de exemplare produse intre 1933 si 1936. Ceilalti carosieri care au construit caroserii pentru acest model au fost Barker, Freestone & Webb, Gurney Nutting, Hooper, Mann Egerton si Mulliner.

Modelele "Derby" ale celor de la Bentley erau foarte diferite fata de modelele anterioare ale marcii. Influenta Rolls-Royce s-a materializat intr-un plus de rafinament adus marcii Bentley, caracter care s-a mentinut in restul istoriei constructorului britanic pe elegantele sedanuri si coupe-uri lansate in gama.

O versiune cu plafon retractabil a modelului 3½ a avut o scurta aparitie in filmul From Russia with Love (1963), ca masina personala a lui James Bond.

Exemplarul expus a rulat 68.184 mile (aproximativ 109.732 de kilometri).

Serie de sasiu: B81FC

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 3.669 cc

Putere: 110 CP

Transmisie: Manuala, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00