Se incarca ...

Bentley Derby 1937

Istorie

Masinile Bentley din aceasta epoca sunt cunoscute drept Bentley-urile din Derby deoarece au fost produse in fabrica Rolls-Royce din Derby, Anglia.

In filmul Niciodata sa nu mai spui niciodata (1983), James Bond (interpretat de Sean Connery) a condus un model Bentley similar.

  • Bentley Derby
  • Bentley Derby
Descriere

Incepand cu luna martie 1936, o versiune de 4¼ litri a fost oferita ca inlocuitor pentru modelul de 3½ litri, pentru a compensa greutatea caroseriei, din ce in ce mai mare, si pentru a pastra imaginea sport a masinii in fata concurentei acerbe. Motorul a fost calibrat la 3½ in (88,9 mm) pentru un total de 4,3 L (4257 cmc/259 in³). Din 1938, seriile MR si MX au fost echipate cu mecanismul de directie Marles si cutie de viteze dotata cu treapta de supraviteza. Modelul a fost inlocuit in 1939 de Mk.V., totusi unele unitati au fost finalizate si livrate in perioada 1940-1941.

Au fost fabricate 1234 de unitati de 4¼ litri, Park Ward ramanand cel mai popular constructor de caroserii. Multe masini erau construite cu o caroserie din otel, fata de constructia cu cadru din frasin invelita in aluminiu folosita anterior, care era mult mai scumpa.

De la bun inceput, intentia a fost ca masina sa concureze la capitolele calitate si eleganta, mai curand decat reputatie sportiva, care fusese piatra de temelie a companiei Bentley inainte de 1931. Masinile au pastrat celebra forma curbata a radiatorului intalnita la modelele anterioare Bentley, dar in toate privintele semnificative, erau clar Rolls-Royce-uri. W.O. Bentley insusi a declarat ca "ar prefera sa aiba aceasta masina Bentley decat orice alt model fabricat sub acest nume."

Amestecul unic de stil si gratie s-a dovedit a fi foarte popular in randul elitei interbelice, iar masina era promovata cu titlul de "masina sport silentioasa". Se vehiculeaza ca mai mult de 70% din masinile construite intre anii 1933 si 1939 mai exista inca 70 de ani mai tarziu.

In filmul Niciodata sa nu mai spui niciodata (1983), James Bond (interpretat de Sean Connery) a condus un model Bentley similar.

Aceasta masina are 60.731 mile la bord.

Serie de sasiu B115JY

Nr. motor: E4BG

Tip motor: 4 cilindri in linie

Cilindree: 4,257 cmc

Putere: 118 CP

Transmisie: manuala, cu 4 viteze

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00