Se incarca ...
Istorie

Anuntat in mai 1946 si produs din 1946 pana in 1952, acest model a fost primul produs Rolls-Royce cu caroserie din otel, dar si prima masina cu toate compenentele produse si asamblate in fabrica.

Acest Bentley a castigat titlul ‘best of class’ la Pebble Beach si alte premii RROC (Rolls-Royce Owners Club) Memorials, unul dintre ele fiind la Meadowbrook.

  • Bentley Mark VI Drophead Coupe
  • Bentley Mark VI Drophead Coupe
Descriere

Acest coupe cu plafon retractabil foloseste o caroserie construita de compania Graber. Masina a fost comandata in 1947 de industriasul elvetian E. Rueegg din orasul Pfaeffikon. Este unul dintre cele doar 35 de de exemplare Bentley care au caroserie construita de Graber. Dl. Rueegg a comandat masina prin intermediul dealerului Bentley din Geneva, Perrot, Duval & Cie. Multumit de calitatea caroseriei lucrate de Graber, acesta a comandat ulterior inca doua masini Bentley de la acelasi carosier din Berna: una in 1951, cea de-a doua in 1954. Masina a fost echipata cu geamuri special construite pentru a reflecta lumina si a evita efectul de orbire, cu semnalizatoare Marchal si cu blocuri optice frontale si laterale.

Ulterior, masina a fost exportata in Statele Unite, iar cartea originala Bentley ofera o nota scrisa manual care indica un nou proprietar, W.S. Endres of Charlseton, West Virginia, incepand cu 1963.

In 1990, masina a fost complet restaurata de proprietarii sai americani de atunci, E.F. Murphy si D&D Classic, si de atunci se afla in conditie excelenta. Acest Graber Bentley a concurat cu succes la diverse Concursuri de Eleganta. A castigat titlul ‘best of class’ la Pebble Beach si alte premii RROC (Rolls-Royce Owners Club) Memorials, precum cel de la Meadowbrook. Insignele de pe masina indica si faptul ca masina are statut First Place Premier, oferit de Classic Car Club of America.

Exemplarul expus are un rulaj de 81.006 kilometri.

Serie de sasiu: B134BH

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 4.257 cc

Putere: 118 CP

Transmisie: Manuala, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00