Se incarca ...

Allard Drophead Coupe 1947

Istorie

Acest exemplar Allard M1 a fost livrat de dealerul Ford Hughes of Exeter, unul dintre cei mai mari dealeri din Anglia ai marcii, lui Arthur Ferguson-Davie, o personalitate marcanta la acea vreme. In noiembrie 1954, masina a fost achizitionata de inventatorul John George Pax Weatherlake. In 2006 a fost achizitionata de al treilea posesor, renumitul designer de mobila Mark Wilkinson, dupa ce masina fusese parasita si uitata intr-un hambar. Exemplarul a trecut printr-o restaurare completa, fiind echipata cu un motor Ford de 5.0 litri si cu o cutie de viteze automata Ford C4 cu 3 trepte.

  • Allard Drophead Coupe
  • Allard Drophead Coupe
Descriere

Allard Motor Company Limited a fost un constructor britanic de automobile fondat in 1945 de Sydney Allard intr-o mica localitate din sud-vestul Londrei. Allard utiliza motoare americane V8 pe sasiuri si caroserii britanice usoare, construind astfel masini care aveau un raport putere-masa exceptional si ieseau in evidenta la inceputul anilor '60 in fata unor rivali precum Sunbeam Tiger si AC Cobra. Caroll Shelby, designerul Cobra, si Arkus Duntov, creatorul lui Corvette Zora, au detinut masini produse de Allard in anii '50.

Combinand baza tehnica usor de construit si reparat a unor modele produse in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial cu designul caroseriilor Allard, companiaa lansat post-razboi trei modele: J, o sportiva dedicata competitiilor de motorsport, K, un model de dimensiuni mai mari construit pentru sosea si L, un model cu patru locuri pentru pasageri. Deoarece vanzarile mergeau bine si cererea era ridicata, Allard a produs ulterior si alte modele: M Drophead Coupe, un cabriolet considerat prima masina sport omologata pentru sosea produsa de companie, si P. In nomenclatura Allard, M Drophead Coupe a fost denumit si M1.

M1 Drophead Coupe a fost o masina de succes pentru acele vremuri, Allard asambland 500 de exemplare in cei patru ani de productie. M1 este considerat, de altfel, cel mai reprezentativ model Allard, adunand in jur de 25% din totalul masinilor produse de companie.

Acest exemplar Allard M1 Drophead Coupe a fost livrat de dealerul Ford Hughes of Exeter, unul dintre cei mai mari dealeri din Anglia ai marcii, lui Arthur Ferguson-Davie, o personalitate marcanta la acea vreme. In noiembrie 1954, masina a fost achizitionata de inventatorul John George Pax Weatherlake. In 2006 a fost achizitionata de al treilea posesor, renumitul designer de mobila Mark Wilkinson, dupa ce masina fusese parasita si uitata intr-un hambar. Exemplarul a trecut printr-o restaurare completa, fiind echipata cu un motor Ford de 5.0 litri si cu o cutie de viteze automata Ford C4 cu 3 trepte.

O masina similara a aparut in filmul politist britanic “Trent's Last Case” in 1952, alaturi de actorii Michael Wilding, Margaret Lockwood, Orson Welles si John McCallum.

Exemplarul expus are un rulaj de 1.068 de mile (aprox. 1719 kilometri).

Nr. sasiu: M1096

Tip motor: V8

Cilindree: 4.998 cc

Putere: 130 CP

Transmisie: Automata, 3 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00