Se incarca ...

Alvis 4,3 Liter “Long Bonnet” Sport Saloon 1937

Istorie

Aceasta limuzina sport Alvis 4.3 L a fost trimisa din fabrica catre constructorii de caroserii Mayfair din Londra pe 8 februarie 1937. Mayfair a proiectat doar doua caroserii pentru Alvis 4.3, iar aceasta unitate este singura inca existenta.

In 2013, Alvis a castigat primul loc la categoria sa, „Antebelice Coupe”, in cadrul competitiei anuale din Romania, Concours D’Elegance, organizate la Sinaia.

  • Alvis 4,3 Liter “Long Bonnet” Sport Saloon
  • Alvis 4,3 Liter “Long Bonnet” Sport Saloon
Descriere

Dezvoltarea antebelica a modelului Alvis cu sase cilindri a culminat cu anuntul lansarii modelului de 4.3L, in august 1936. Modelul de '4.3' se baza pe versiunea de 3½-litri Speed Twenty-Five lansata in anul precedent si era optimizat cu o varianta mai mare a noului motor Alvis cu sapte cuzineti si supapa actionata de sus. Sasiul in forma de crucifix era rodul gandirii asociate de mult timp cu marca: suspensia frontala autonoma si cutia de viteze cu transmisii capsulate sincronizate pe toate treptele, introduse pe modelul anterior Speed Twenty, au fost pastrate cu imbunatatirile suplimentare oferite de amortizoarele hidraulice Luvax, comandate de sofer si de franele servoasistate.

Declarata cea mai rapida limuzina fara supraalimentare de pe piata din Marea Britanie, aceasta stilata limuzina sport Alvis 4.3 L a fost trimisa din fabrica catre constructorii de caroserii Mayfair din Londra pe 8 februarie 1937. Mayfair a proiectat doar doua caroserii pentru Alvis 4.3, iar aceasta unitate este singura inca existenta.

In 2013, Alvis a castigat primul loc la categoria sa „Antebelice Coupe” in cadrul competitiei anuale din Romania, Concours D’Elegance, organizate la Sinaia.

Aceasta masina are 92,615 mile la bord.

Serie de sasiu: 14305

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 4,387cc

Putere: 134cp

Transmisie: 4 trepte manuala

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00