Se incarca ...
Istorie

Modelul britanic care a cucerit cu adevarat America. Conceput pentru oameni care apreciau intimitatea, dar erau in acelasi timp energici si apreciau masinile sport atragatoare venite din Albion. O masina care a cucerit celebritati precum Clark Gable.

  • Jaguar XK 120
  • Jaguar XK 120
Descriere

Proiectat si intrat in productie intr-un timp record de doar cateva luni, Jaguar XK120 a fost lansat in 1948 la Salonul Auto Earls Court, unde roadster-ul cu aspect spectaculos a atras atentia tuturor. Drept urmare, cererile ridicate pentru cea mai rapida masina de serie e vremii au luat prin surprindere Jaguar. Deoarece comenzile veneau in numar mare, compania Jaguar a fost nevoita sa regandeasca metoda de constructie a modelului XK120. Creat de insusi William Lyons, directorul Jaguar, XK120 oferea una dintre cele mai frumoase forme ale caroseriei vazute pana atunci in industria auto. Masina fusese planificata initial pentru carosarea manuala cu panouri din aluminiu, o metoda lenta si migaloasa de constructie, deoarece compania s-a asteptat sa produca cel mult 200 de exemplare in primul an.

XK120 a introdus noi standarde de confort, manevrabilitate si performanta pentru masinile sport britanice si, respectand traditia Jaguar, nu existau rivali care sa ofere acelasi nivel de calitate la un pret asemanator. Au urmat versiunile coupe si coupe cabriolet, iar pentru clientii care considerau ca modelul standard este prea lent a existat un pachet Special Equipment (SE), care a urcat puterea maxima la 180 CP. Indiferent de motor si de versiunea de caroserie, XK120 era o masina care trecea de 190 km/h si era capabila de viteze de croaziera ridicate. XK120 a fost produs pana in 1954 si se va dovedi cel mai popular model din seria XK, cu 12.078 de exemplare produse.

Este modelul britanic care a cucerit cu adevarat America. Conceput pentru oameni care apreciau intimitatea, dar erau in acelasi timp energici si apreciau masinile sport atragatoare venite din Albion. O masina care a cucerit celebritati precum Clark Gable.

In 2014, Jaguar Heritage Racing a participat in legendara competitie de anduranta pentru masini clasice Mille Miglia, unde a aliniat piloti de top care au parcurs peste 1.000 de mile pe ruta Brescia – Roma – Brescia in zece dintre cele mai apreciate si cautate modele istorice Jaguar din toate timpurile. Jay Leno a participat la aceasta cursa cu un Jaguar XK120.

Acest exemplar a fost complet restaurat de Tiriac Collection si are un rulaj de 10.231 de mile (16.465 de kilometri).

Serie de sasiu: 672362

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 3.442 cc

Putere: 160 CP

Transmisie: Manuala, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00