Se incarca ...

Bentley R-Type Shooting Brake 1953

Istorie

R Type este a doua serie de modele Bentley produse dupa razboi, ce a inlocuit Mark VI.

In afara de grila radiatorului si carburator, mai exista o mica diferenta intre modelul Bentley R Type standard si Rolls-Royce Silver Dawn. R Type a fost mai popular, comercializandu-se in 2.500 de unitati de-a lungul timpului, fata de cele 760 ale modelului Silver Dawn.

  • Bentley R-Type Shooting Brake
  • Bentley R-Type Shooting Brake
Descriere

Dupa Razboi, Rolls-Royce a redemarat productia cu modelele Silver Wraith si Bentley Mk VI. A fost mentinuta structura traditionala cu sasiu independent pentru cele doua noi modele, dar, pentru prima data, a fost introdusa o caroserie standard din otel produsa de compania Pressed Steel Company din Oxford. Noua caroserie a fost disponibila initial pe modelul Bentley, echivalentul din gama Rolls-Royce Silver Dawn fiind oferit abia in 1949.

Noul model beneficia de un nou tip de suspensie fata independenta, de frane frontale hidraulice si de un nou motor cu 6 cilindri, cu o capacitate de 4.257 cc. Cilindreea urma sa fie extinsa in 1951 la 4.566 cc.

O imbunatatire foarte dorita de clienti a caroseriei standard a venit la mijlocul anului 1952, sub forma unui portbagaj extins si a unor modificari derivate la nivelul aripilor spate si a suspensiei. Noile modele rezultate au fost redenumite in Bentley R-Type si Rolls-Royce Silver Dawn E-Series. Cele doua noi modele au fost primele automobile Rolls-Royce disponibile cu transmisie automata, compania optand pentru transmisia Hydra-Matic a celor de la General Motors: o cutie automata cu 4 trepte care oferea si un mod manual de schimbare a vitezelor.

"In iunie 1952 a fost prezentat noul R Type. Modelul isi datoreaza numele faptului ca Mark VI, modelul anterior, ajunsese la numere de sasiu ce incepeau cu litera R. Bentley R Type a devenit in timp unul dintre cele mai populare modele Bentley produse vreodata" - Adams & Roberts, 'A Pride of Bentleys', NEL, 1978.

In afara de grila radiatorului si carburator, mai exista o mica diferenta intre Bentley R Type si Rolls-Royce Silver Dawn. R Type a fost mai popular, comercializandu-se in 2.500 de unitati de-a lungul timpului fata de cele 760 ale lui Silver Dawn.

Acest exemplar R Type a fost convertit in 1960 in shooting brake printr-o caroserie realizata de W M Collett & Sons din Gloucester

Masina are un rulaj de 64.316 mile (aproximativ 103.500 kilometri).

Serie de sasiu: B83TO

Tip motor: 6 cilindri in linie

Cilindree: 4.566 cc

Putere: 130 Cb m P

Transmisie: Manuala, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun - Dum Inchis