Se incarca ...
Istorie

Conceput de vicepresedintele Citroen, Pierre Boulanger, pentru a ajuta fermierii din Franta care inca foloseau caruta si calul, 2CV s-a remarcat prin combinatia minimalista de solutii ingineresti inovatoare si aspectul utilitar, simplist. Un 2CV galben a fost condus de James Bond in filmul “For Your Eyes Only”.

  • Citroën 2CV
  • Citroën 2CV
Descriere

Citroen 2 CV a fost o masina economica cu motor si tractiune fata lansata in 1948 la Salonul Auto de la Paris si produsa de Citroen intre anii 1948 si 1990.

Conceput de vicepresedintele Citroen, Pierre Boulanger, pentru a ajuta fermierii din Franta care inca foloseau caruta si calul, 2CV s-a remarcat prin combinatia minimalista de solutii ingineresti inovatoare si aspectul utilitar, simplist.

2CV avea un cost de achizitie mic, intretinerea era simpla si ieftina, iar motorul racit cu aer era usor de intretinut si dezvolta initial doar 9 CP. Consumul era mic, iar cursa lunga a suspensiei oferea un nivel de confort ridicat, masina avand si usoare capacitati off-road datorita garzii la sol mari si a posibilitatii ajustarii amortizoarelor. Deseori poreclit "umbrela pe roti", 2CV avea o caroserie distinctiva, cu plafon retractabil din panza, care permitea transportul unor incarcaturi agabaritice. Pana in 1955, acest plafon din panza s-a extins pana aproape de bara spate, acoperind si portbagajul masinii.

O recenzie tehnica in revista Autocar din 1953 descria modelul ca avand "un design de o ingeniozitate extraordinara, fiind fara indoiala cel mai original model de la aparitia celebrului Ford Model T ". In 2011, The Globe and Mail spunea despre 2CV ca este "o masina cum nu este alta." Celebrul jurnalist L. J. K. Setright descria 2CV ca "cea mai inteligenta aplicare din toate timpurile a minimalismului pe o masina. Aceasta ofera o noua definitie rationalitatii." Cand erau intrebati despre performantele si acceleratia modelului 2CV, multi proprietari spuneau ca “ajunge de la 0 la 100 km/h intr-o zi ".

Cel mai prolific an din punct de vedere al productiei a fost 1974. Vanzarile modelului 2CV au fost revigorate de criza petrolului din 1974, devenind o declaratie de stil a tinerilor, dar si o forma functionala de transport. Noul val de popularitate a fost incurajat si de Citroen, care a organizat diferite “Raiduri” de anduranta intercontinentale in care clientii care-si cumparau un 2CV nou echipat cu un kit P.O. puteau concura in competitii care se intindeau pe mii de kilometri de drumuri desfundate. Editiile speciale ale acestui model au aparut in 1976: SPOT a fost prima dintre acestea. Modelul expus este editia Charleston, inspirata de curentul Art-Deco: caroserie in doua nuante, schema de culori a modelelor Citroen din anii ’20.

Un 2CV galben a fost condus de James Bond in filmul For Your Eyes Only intr-o urmarire spectaculoasa in care Bond s-a folosit de abilitatile sale unice sa scape de urmaritorii sai in sedanuri Peugeot 504.

Acest exemplar are un rulaj de 64.922 de kilometri.

Serie de sasiu: VF7AZKA00KA283572

Tip motor: 2 cilindri

Cilindree: 602 cc

Putere: 29 CP

Transmisie: Manuala, 4 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00