Se incarca ...

Lincoln Continental 1961

Istorie

Cu un design complet nou, Lincoln Continental 1961 a renuntat la stilul flamboaiant si la ornamentele cromate ale anteriorului Continental Mark V, revenind la un design rafinat, simplu si echilibrat care caracteriza modelul Continental original.

Presedintele american John F, Kennedy a fost asasinat cand se afla intr-o versiune extinsa a lui Continental Convertible din 1961.

  • Lincoln Continental
  • Lincoln Continental
Descriere

Lincoln a uimit piata masinilor americane de lux in 1961 prin lansarea noii generatii Continental. Cu un design complet nou, Continental a renuntat la stilul flamboaiant si la ornamentele cromate ale anteriorului Continental Mark V, revenind la un design rafinat, simplu si echilibrat care caracteriza modelul Continental original. Nou-lansatul Continental era o masina moderna, actuala, care s-a adaptat la exigentele impuse de evolutia pietei autoturismelor de lux.

Lincoln a decis sa ofere patru portiere pe toate versiunile Continental. De fapt, toate exemplarele Continental construite pana in 1968 au avut patru usi. Ampatamentul a fost relativ mic (123 de inch, 3124 milimetri) pana in 1964, cand modelul a fost construit cu un ampatament extins (126 inch, 3200 mm).

Cea mai notabila dotare a noii generatii Continental erau portierele spate cu deschidere inversa, care facilitau accesul pe bancheta posterioara. La nivel estetic, bara fata a fost integrata in grila frontala, iar bara spate . Singurul decor cromat din zona laterala era dunga liniei mediene, care se intindea pe toata lungimea masinii, sub geamuri, rotunjindu-se usor pe aripile frontale. Masina a oferit un design curat, cu linii drepte, rafinate, complet diferit decat al oricarui alt model existent in lume in acel moment.

Fiecare Lincoln Continental trecea printr-un test de 12 mile (19 kilometri) inainte sa iasa pe poarta fabricii. Institutul de Design Industrial a premiat designerii lui Lincoln Continental din 1961 cu Medalia de Bronz.

Acest exemplar Lincoln Continental din 1961 este un foarte rar Convertible cu 4 locuri: au fost construite doar 2.857 de exemplare care au insumat 9% din productia totala din acel an. Dotata cu singurul motor disponibil pe versiunea 1961 a lui Continental, un V8 de 7.046 cc care dezvolta 300 CP, masina expusa este echipata cu un sistem de aer conditionat (optional pe Continental), servodirectie, servo-frane si geamuri electrice. Este un exemplar complet restaurat, cu o caroserie vopsita in galben si cu finisaje interioare din piele alba, covorase maro si plafon alb din vinilin.

Nicio discutie despre aceasta generatie Continental nu este completa fara a ne aminti de momentul asasinarii presedintelui Kennedy, care se afla intr-o versiune extinsa a lui Continental Convertible din 1961 in momentul in care a fost impuscat mortal, in 22 noiembrie 1963. Acea masina este expusa astazi la Muzeul Henry Ford.

Exemplarul din Galeria Tiriac Collection are un rulaj de 71.621 mile (aproximativ 115.300 de kilometri).

Serie de sasiu: 1Y86H412539

Tip motor: V8

Cilindree: 7.046 cc

Putere: 300 CP

Transmisie: Automata, 3 trepte

Tiriac Collection APP

Viziteaza Tiriac Collection oricand si oriunde! 

O experienta virtuala de 360º prin intermediul aplicatiei mobile.

Download App Download App
 

Vizitati-ne

Calea Bucurestilor 289. Otopeni. Ilfov
Indrumari catre locatie

 

Ore de deschidere

Lun. Mar. Mie. Joi. Inchis
Vin. Sam. Dum. 10:00 - 19:00